CLUB 360°

CLUB 360° is een virtuele expo door jonge digitale makers in het nieuwe KMSKA.

Sluit vijf creatieve twintigers – sommigen volbloed kunstenaar, anderen vooral nieuwsgierig – een week op in een appartement, met uitzicht op de bouwwerf van het KMSKA. Leid hen rond door de nagelnieuwe en de gerestaureerde museumzalen. Geef hen toegang tot de volledige collectie. Doe hen wat digitale gear en geeks cadeau. En droom van een virtuele expo.

In een collabo met PIAZZA & KMSKA deden we in 2019-2020 de productie voor een digitaal artlab voor divers jong talent: CLUB 360°.

Doel: een virtuele expo bouwen in twee nieuwe museumzalen, die op dat moment nog in de ruwbouw stonden. Mooi meegenomen: een frisse kijk op de collectie, de architectuur en een hedendaags museumbezoek. Dat een combinatie werd van beeld, beweging, geluid en tekst.

Vanuit verschillende invalshoeken en technieken (fotografie, V.R. sculpting, animatie, tekenkunst, soundscape) werden collectiestukken te lijf gegaan en geherinterpreteerd. Dit resulteert in acht nieuwe creaties, rond twee thema’s, die de makers verbonden met de twee exporuimtes: ‘Heiligen’ (witte zaal beneden) en ‘Maskers’ (donkere ruimte boven). Met daartussen een lange trap, kenmerkend voor het nieuwe museum.
Check info:

https://www.kmska.be/nl/piazza-presenteert-club-360

https://www.kmska.be/nl/5-unieke-interpretaties-van-jonge-kunstenaars

PILOOTPROJECT
Met dit project krijgt het KMSKA er een dérde museum bij: een gerenoveerd, een nieuw én een virtueel gebouw. Al is dit laatste uitdrukkelijk als experiment opgevat. CLUB 360° is een pilootproject van PIAZZA, dat nog verder zal worden uitgerold. Andere expo’s zijn mogelijk, met nieuwe kunstwerken, maar ook de virtuele ruimte zelf kan nog verfijnd worden, en bijvoorbeeld toegankelijk gemaakt worden voor smartphone via een app.

BEZOEK DE VIRTUELE EXPO www.piazza.me/club360
Bezoek CLUB 360° met je computer of laptop (voorlopig nog niet toegankelijk op smartphone). De beste ervaring krijg je via Chrome of Firefox (Safari werkt niet zo goed). Navigeer met de pijltjestoetsen (om te wandelen) en de muis (om rond te kijken). Zet je geluid aan of gebruik een koptelefoon. Ontdek acht kunstwerken in twee zalen. Klauter de trap op voor het vervolg van de expo.

VIDEOTOUR www.piazza.me/tour Maak het je gemakkelijk en laat je rondleiden. Bekijk de expo als een geleide video. Zet je geluid aan en leun achterover.


CREDITS Creatie: Hania Odivius Abassi, Lotta Penninck, Zahra Magdalena Eljadid, Lucas Dewulf, Elisa Schanzer

Concept & coaching: PIAZZA, Aitor Biedma, Sven Van Looy, Bart Rooms

3D-model KMSKA-zalen: Grimm Van Gestel

Met dank aan: KMSKA, Piazza dell’Arte, Art United, Nationale Loterij, Vlaamse Overheid