stART VII – stART die Bende – D.I.Y

stART VII – stART die Bende (i.s.m. Villanella) – D.I.Y

Welkom op het totaalspektakel van ‘stART die Bende’!

Voor de 2de keer combineerden Piazza dell’Arte en Villanella hun expertise in deze co-creatie: hun projecten ‘stART’ en ‘de Bende’ lieten ze versmelten tot één sterk kunstlab onder de nieuwe noemer ‘stART die Bende’.

86 jongeren uit de werkingen van zowel Kunstbende als Piazza gingen 5 dagen lang aan de slag met professionele kunstenaars rond ‘D.I.Y.’ – Do it yourself.

In 9 verschillende ateliers experimenteerden ze erop los. De D.I.Y-filosofie werd langs alle kanten bekeken & binnenstebuiten gekeerd. Meer nog: alle kunstzinnige creaties die u hier ziet, zijn bedacht en gemaakt door de jongeren zelf.

Of zoals deze jonge wolven het zelf bekeken:

“D.I.Y. is niet alleen ‘Do it yourself’, het betekent veel meer dan dit.  D.I.Y draait ook rond anders zijn, de eigen evolutie en levensweg, een persoonlijke schepping van zowel chaos als de extreme ordelijke handleiding. En daarnaast suggereert D.I.Y. ook een soort eenzaamheid, melancholie en een zeemzoete verliefdheid op jezelf, maar ook het surrealisme en de begrenzing van je zelfexpressie; het is de strijd om recyclage van zaken en ideeën; en uiteraard soms een vrijheid die we niet de baas kunnen… “

D.I.Y. had zo’n effect op deze jonge creatieve geesten dat tijdens het toonmoment het volledige gebouw van De Studio werd getransformeerd tot een huis vol beeldende kunsten, performances, interactieve installaties, geluid & muziek. In elke onverwachte hoek viel er iets artistiek te beleven, als een experimenteel parcours vol maffe, lyrische, confronterende of uitgepuurde interpretaties.

Laat u inpakken door de performances & installaties van de jongeren uit de ateliers Puppet Masters, Monumentaal Kostuumontwerp, Blades on Vinyl, Soundlab, Muziekmakerij, Graphic Poems, Fotografie, Experimentele Video & Graphix.

U hoort ongetwijfeld nog van hen..

 

Villanella is landelijk coördinator van Kunstbende en huist in DE Studio: podium voor jong publiek / centrum voor jong talent. Meer info vind je op www.destudio.com.

Piazza dell’Arte is een mobiele multidisciplinaire kunstorganisatie voor jongeren – info op www.piazza.me.

Met ‘stART die Bende’ verenigden Villanella en Piazza dell’Arte het beste van 2 werelden.